Vilket är det bästa sättet att förbereda dig inför en rekryteringsintervju? Sätt dig ner och fundera på vilka frågor som skulle kunna komma på intervjun! Då slipper du bli alldeles ställd och inte veta vad du ska svara när rekryteraren ställer frågor. Om du kommer förberedd och om du visar att du har förberett dig inför mötet ger det ofta ett väldigt bra första intryck. Tänk också på att komma i tid till mötet. Om du har en bokad intervju klockan 10.00 är det inte bra att dyka upp 10.05 eller senare. Det är heller inte bra att komma för tidigt. Punktlighet är bäst.

Vilka frågor kommer rekryteraren att ställa?

Det är svårt att veta. Men om du förbereder svar på frågor om din personlighet samt dina positiva och negativa egenskaper är du en bit på väg! En annan bra idé är att fundera över varför du skulle vara en bra kandidat för just det jobbet eftersom den frågan troligtvis kommer ställas under intervjun. Var också påläst om företaget du sökt tjänsten hos, om du vet vissa saker kommer detta att ge dig fördel under intervjun. En rekommendation är också att förbereda några frågor till den som intervjuar, det visar att du är intresserad av företaget och tjänsten samt att du får bättre koll på jobbet du söker.

Intervju ger träning inför rekrytering

Om det inte känns som att intervjun gick bra när den väl är klar och detta resulterar i att du inte får tjänsten, tänk då på att se det som träning! Varje intervju du går på är ett tillfälle att träna och bli lite bättre på att besvara frågor om dig själv. Efter varje intervju kommer du närmare en rekrytering. Ibland blir det aktuellt att komma på en andra intervju, det brukar då stå mellan 2 – 5 utvalda kandidater. Om du ändå inte får jobbet bör du inte deppa ihop för det. Tänk på att nästa intervju kanske leder dig till drömjobbet, vem vet?