När du äger och driver ett företag är det viktigt att du kan betala för dig och hålla överenskommelser. Har du problem med kreditvärdighet är det inte bara svårt att binda till dig nya affärskontakter utan det är också svårt att hitta stabila kunder. En stabil kundkrets är en väldigt viktig stöttepelare för alla bolag, utan inkommande pengar är det omöjligt att driva ett lyckat företag.

Olika nivåer för certifikat

Ett mått som används för att visa kreditvärdigheten hos företag är certifikat. Det finns tre sorter av dessa certifikat och man brukar kalla dem för certifikat för kreditvärdighet. Fördelar med att kunna visa att du har högre nivå på certifikatet är givetvis att din trovärdighet och kreditvärdighet i kundernas ögon ökar. Det ger fler kunder, fler möjligheter till flexibla förhandlingar och en bättre miljö för samarbete.

Fördelar att inneha certifikat om kreditvärdighet

Det är trots allt när nya kontakter ska knytas som det är viktigt att visa att du har ett certifikat om kreditvärdighet, att du kan visa på ditt företags likviditet. Idag kan du surfa in på Guldbolag för att få uppgifter om kreditvärdighet, vilket även dina kunder kan göra. Det innebär att genom att inneha ett certifikat kan du bevisa att du är trovärdig samt att du inte är i närheten av konkurs.